Zásadité a kyselinotvorné potraviny: Co nám dělá lépe?

Mnoho nemocí v našem organismu vzniká právě při konzumaci nesprávných potravin. Jak to tedy je a jaké druhy jídla bychom měli vyhledávat?

Alkalické potraviny zachraňují poškození

Alkalické potraviny jsou to, co bychom měli do svého jídelníčku zařadit pravidelně. I když občas zhřešíme, měly by tvořit většinu našeho jídelníčku. Pomoci může i alkalická minerální voda, kterou vám doma nebo v kanceláři vyrobí generátor vodíkové vody. Takto připravená voda působí jako antioxidant a dokáže se postarat o to, aby zachránila poškození, kterého se dopustily kyselinotvorné potraviny. Které to ale vlastně jsou?

Kyselinotvorné potraviny stojí za vznikem nemocí

Uvádí se, že až stovka nemocí je ovlivněna tím, že do sebe cpeme kyselinotvorné potraviny. Rakovina, cukrovka, dna, nebo třeba kožní potíže – mnohdy tyto nemoci mají jednu společnou příčinu – nikdy by nevznikly, kdybychom měli v těle zásadité prostředí. Právě dlouhodobým působením kyselinotvorných činitelů se v těle následně podporují zánětlivé procesy a prvotní potíže. Smažené potraviny, prefabrikovaná jídla, nebo třeba cukry – to je něco, co bychom si měli dávat jen zřídka.

Antioxidanty pomohou

Nejvíce nám pomůže pravidelná konzumace antioxidantů. Tyto látky mohou být v podobě alkalické vody, zeleniny, oříšků, nebo dalších hodnotných potravin. Dokonce i některé druhy ovoce jsou zásadité, jako třeba jablka nebo citrony. Potraviny, které jsou bohaté na vitamíny a minerální látky, nám následně pomohou snížit zátěž na náš organismus. I když si tedy dáme něco kyselinotvorného, vždy budeme mít po ruce něco, co tuto skutečnost vyrovná a opět nás vrátí do rovnováhy. Pro naše tělo a jeho fungování ve zdraví jsou potřebné zásadité potraviny. Mezi ty se řadí například zelenina, nebo také některé druhy ovoce. Pomůže i čerstvá alkalická voda.

Publikováno: 31. 03. 2022

Kategorie: Zdraví a lifestyle

Autor: Nikola Vondrová