Recepty na gril

Obsah článku:
Otázka: Máte nějaké typy na grilovaná jídla? Odpověď: Pod značkou rychle a chutně si určitě něco vyberete. Řekneme si pár mňamkových receptů. Houbařův steak Připravte si:
  • 2 hovězí steaky
  • 4 velké houby
  • 3 velká rajčata
  • 1 červenou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • špetku černého pepře
  • pažitku (nebo jinou oblíbenou bylinku)
Postup: Utřený česnek orestujeme na oleji a přelijeme ho do velké misky. Houby a kolečka cibule potřeme směsí a necháme grilovat 2 minuty z každé strany. Poté nakrájíme houby na silnější plátky a spolu s cibulí je vložíme do mísy s olejem a česnekem. Steaky nakrájíme na tři díly, osušíme, opepříme a potřeme olejem. Na ohni je necháme minimálně 4 minuty z každé strany. Dobu grilování si určete podle toho, jak chcete mít propečený steak. Na steaky položíme plátky rajčat, houby, cibuli a dozdobíme je pažitkou. Pokud chcete něco lehčího, zkuste karibská kuřecí prsíčka. Připravte si:
  • 4 kuřecí prsa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžička strouhané pomerančové kůry
  • 1 lžíce pomerančové štávy
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • 1/2 lžičky oregana
  • trocha červeného cayanského pepře
Všechny ingredience smícháme a maso marinujeme minimálně 3 hodiny. Poté dáme na 10 minut na gril. Masa jste se přejedli, ale pořád cítíte, že to chce tu pověstnou poslední tečku? Pak si uklohněte následující chuťovku: Sýrový sendvič s rajčaty a baklažánem Připravte si:
  • 6 dkg sýra, který má výraznou chuť a aroma (nejlépe kozí sýr)
  • 12 plátků očištěného baklažánu
  • 6 plátků rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce + 1 bílek navíc
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1/4 hrnku suché chlebové střídky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • sůl
Postup: V jedné misce smícháme rozdrobený sýr s pažitkou a v druhé misce chleba, parmazán a bazalku. V další misce rozšleháme vejce, bílek a sůl. Na každý grilovaný plátek baklažánu dáme 2 lžičky sýra, kolečko rajčete a přikryjeme dalším plátkem baklažánu. Takto vytvoříme celkem 6 sendvičů. Poté je vykoupeme v rozšlehaném vajíčku, obalíme v chlebové směsi a položíme na pečící papír. Sendviče budeme smažit v pánvi 5-6 minut dozlatova.

   

   

Publikováno: 10. 04. 2012

Kategorie: Ostatní

Autor: Nikola Vondrová