Otázka: Máte nějaké typy na grilovaná jídla?
Odpověď: Pod značkou rychle a chutně si určitě něco vyberete. Řekneme si pár mňamkových receptů.
Houbařův steak
Připravte si:
- 2 hovězí steaky
- 4 velké houby
- 3 velká rajčata
- 1 červenou cibuli
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- špetku černého pepře
- pažitku (nebo jinou oblíbenou bylinku)
Postup:
Utřený česnek orestujeme na oleji a přelijeme ho do velké misky. Houby a kolečka cibule potřeme směsí a necháme grilovat 2 minuty z každé strany. Poté nakrájíme houby na silnější plátky a spolu s cibulí je vložíme do mísy s olejem a česnekem. Steaky nakrájíme na tři díly, osušíme, opepříme a potřeme olejem. Na ohni je necháme minimálně 4 minuty z každé strany. Dobu grilování si určete podle toho, jak chcete mít propečený steak. Na steaky položíme plátky rajčat, houby, cibuli a dozdobíme je pažitkou.
Pokud chcete něco lehčího, zkuste karibská kuřecí prsíčka.
Připravte si:
- 4 kuřecí prsa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička strouhané pomerančové kůry
- 1 lžíce pomerančové štávy
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
- 1/2 lžičky oregana
- trocha červeného cayanského pepře
Všechny ingredience smícháme a maso marinujeme minimálně 3 hodiny. Poté dáme na 10 minut na gril.
Masa jste se přejedli, ale pořád cítíte, že to chce tu pověstnou poslední tečku? Pak si uklohněte následující chuťovku:
Sýrový sendvič s rajčaty a baklažánem
Připravte si:
- 6 dkg sýra, který má výraznou chuť a aroma (nejlépe kozí sýr)
- 12 plátků očištěného baklažánu
- 6 plátků rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 vejce + 1 bílek navíc
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 1/4 hrnku suché chlebové střídky
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- sůl
Postup:
V jedné misce smícháme rozdrobený sýr s pažitkou a v druhé misce chleba, parmazán a bazalku. V další misce rozšleháme vejce, bílek a sůl.
Na každý grilovaný plátek baklažánu dáme 2 lžičky sýra, kolečko rajčete a přikryjeme dalším plátkem baklažánu. Takto vytvoříme celkem 6 sendvičů. Poté je vykoupeme v rozšlehaném vajíčku, obalíme v chlebové směsi a položíme na pečící papír.
Sendviče budeme smažit v pánvi 5-6 minut dozlatova.
Add Comment