Klobásy: Od koníčku k profesionálnímu vybavení

Milujete maso a vaši zákazníci se k vám opakovaně vrací, protože si s chutí k obědu dopřejí poctivou jitrničku právě od vás? V létě si na zahradě grilují voňavé klobásky a nadšeně o nic vypráví sousedům? Možná nastal čas rozšířit vaše podnikání a práci zefektivnit. Při větším provozu se vám vyplatí kvalitní vybavení. Co by vám mohlo usnadnit a urychlit práci?

Profesionální výkon

Odolný a výkonný elektrický mlýnek na maso je nezbytností každého profesionála, který chce spokojeným zákazníkům prodávat to nejlepší. Specializované strojky do potravinářských provozů spolehlivě zpracují větší množství masa a hravě si poradí i s tužšími kousky masa. S mlýnkem se snadno pracuje a odvede za vás spoustu práce. Určitě při nákupu nezapomeňte promyslet velikost stroje a jeho mřížek vzhledem k zaměření vaší výroby.

Stačí nástavec nebo pořídit i plničku?

Pro masný provoz budete potřebovat společně s mlýnkem i plničku klobás. Některé elektrické mlýnky sice mají plnící nástavec, ale tento postup není příliš praktický a celý výrobní proces se tím zásadně zpomalí. Praktické je mít oba stroje, kdy můžete zároveň maso mlít a po dochucení rovnou plnit střívka. Spotřeby se neobávejte, existují i strojky s ekologickými programy.

Snadné čištění a velikost na míru

Plničku využijete do profi provozů i jako domácí nadšenci, kteří si chtějí kvalitní voňavé klobásky vyrobit sami doma. Stroje mají díky kvalitnímu materiálu dlouhou životnost a snadno je vyčistíte. Máte menší či domácí provoz a přemýšlíte, kam všechny přístroje uklidíte? Můžete být v klidu a vybrat si velikost stroje přesně podle vašich potřeb.

Kvalitní materiály a stabilita

Na trhu najdete stroje z kvalitní nerezové oceli a hliníku. Všechny profesionální stroje zpravidla mají gumové nožičky pro stabilitu zařízení, na což se u některých běžných kuchyňských robotů často zapomíná. Právě takové drobnosti vždy oceníte, pokud se profesionálně posouváte dál. Ušetříte si nehody, čas a peníze.

Publikováno: 28. 02. 2023

Kategorie: Rady a tipy

Autor: Nikola Vondrová