Otázka: Existují nějaké vegetariánské recepty na grilování?
Odpověď: Samozřejmě! Ať už jste zapřísáhlí vegetariáni nebo jen držíte dietu, ale přitom nechcete přijít o grilování s rodinou a přáteli, zkuste vegetariánské recepty.
Plněné cukety
Potřebujeme:
- 4 cukety
- 15 dkg pokrájených hub
- 10 dkg strouhaného sýra
- 1 cibule
- sůl, pepř
- mletý zázvor
- 4 lžíce oleje
- petrželka
Postup: Neoloupané cukety omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Dužinu nakrájíme na jemno a necháme 20 minut v klidu. Nakrájíme houby a podusíme je. Smícháme se strouhaným sýrem, přidáme sůl, pepř, mletý zázvor a touto směsí naplníme vydlabané cukety. Lehce potřeme olejem a grilujeme 6 minut.
Sendvič s grilovanou zeleninou a houbami
Potřebujeme:
- 4 středně velké houby
- 1 velkou papriku
- 1 svazek chřestu
- 90 g kozího sýra
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžice balzamikového octa
- trocha pepře
- 4 toustové chleby
- 1/4 lžičky soli
Postup: Smícháme olej, ocet, sůl, pepř a vzniklou směsí budeme potírat chřest, houby a rozpůlené papriky bez jádřinců. Houby grilujeme 12 minut, chřest a papriky 10 minut.
Poté necháme vše vychladnout a papriky oloupeme a nakrájíme na proužky. Nad mírným plamenem opékáme plátky chleba po dobu dvou minut. Na chleba dáme sýr, houby, chřest a papriku. A teď už si stačí jen vychutnat výsledky Vaší práce.
Pokud máte zálusk na nějakou sladší pochoutku zkuste:
grilované ovoce
Ať už máte rádi banány, meruňky, broskve, jablka či jiné zdravé „sladkosti“, můžete si je i ugrilovat. Ovoce nakrájíme a napichujeme na grilovací jehlu. Opečeme ze všech stran a posypeme skořicovým cukrem. Nebo rozložte ovoce na alobal potřený trochou másla a po chvilce grilování ho posypte cukrem, mletými ořechy a pokapejte trochou medu.
A na další grilovačce už nemusíte jen koukat na všechny ty masožravce, co si budou dávat do nosu. A pokud by Vám někdo říkal, že vegetariánské recepty nemohou být dobré, zkuste mu dát ochutnat. Určitě změní názor!